Eredmény: 1 - 2 (2) összesen

Téma: Hol lehet régi, bontott fa ablakot venni?

 1. #1
  Junior Member
  Csatlakozott
  2012 június
  Összes hozzászólás
  7

  Hol lehet régi, bontott fa ablakot venni?

  Az a helyzet állt elő, hogy nagyszüleim lakásában már annyira el vannak használódva az ablakok, hogy szinte olyan érzés, mintha nem is lennének. A legtöbb ablak megvetemedett, az üvegek megrepedeztek, a zárak eltörtek, néhány ablak csukhatatlan, ahol eső érte egyiket-másikat, azok elkezdtek rohadni, van, amelyiknél fél centis rés van már a tok és a keret között, szóval enyhe kifejezés azt mondani, hogy az ablakok megérettek a cserére. Na, most a problémánk az, hogy mindenképpen szeretnénk lecserélni ezeket, de erre maximum néhány ezer, maximum néhány tízezer forintunk lenne csak, de, hogy vadonatúj ablakokat vegyünk nekik, az sajnos elképzelhetetlen. Nagyszüleim kisnyugdíjasok, szüleim nem keresnek túl jól, mi pedig alighogy elkezdtük az életet párommal, így ha össze is fogna a család, akkor is maximum csak egy helyiségben lehetne újra cserélni az ablakot. Utóbbi mellett szól, hogy a nagyszülők házát nem akarjuk majd eladni, mi szeretnénk odaköltözni, ha ők már nem lesznek, de így sincs most pénzünk ablakokat venni, nekik pedig jó lenne, ha még néhány évig legalább valami átlagos, legalább jól záródó ablakok lennének beépítésre. Én majd szigetelem nekik házilag, amennyire persze lehet, de a mostaniak annyira rossz állapotban vannak, hogy ez sem használ. Őszig szeretnénk letudni ezt a műveletet, mert tavaly télen, amikor azok a nagy hidegek voltak, bent a szobában, fűtés mellett is csak 19-20 fokot tudtak csinálni a nagyszülők, ezt pedig nem akarjuk hagyni, legyen nekik becsületes öregkoruk.

  A kérdésem az, hogy egészen pontosan hol lehetne bontott fa ablakokat vásárolni? Van esetleg valami ilyen telephely vagy vannak, akik foglalkoznak régi, bontott ablakokkal? Mennyiért lehet hozzájutni az efféle nyílászárókhoz? Őszintém szólva nem szeretnénk sokkal többet rááldozni, mint 30-40 ezer forint, annyit még össze tud szedni a család úgy, hogy nagyon ne érezze meg a már amúgy is szűkös költségvetés. Hol érdemes kérdezősködni vagy keresgélni bontott ablakok után?

 2. #2
  Junior Member
  Csatlakozott
  2012 június
  Összes hozzászólás
  6
  Ha valami kis faluban laksz, akkor érdemes a bontás előtt álló régi házaknál érdeklődni vagy körbekérdezni a faluban, hátha valaki éppen akkor akar cserélni vagy a közeljövőben. Egyébként, ha utaznátok is esetleg ablakokért, akkor tudom javasolni neked az internetes keresést, én az imént írtam be kíváncsiságból, hogy bontott ablak vásárlás, és máris kidobott vagy egy tucatnyi találatot, ahol teljesen jó áron lehet vásárolni mindenféle méretű, árkategóriájú, fajtájú és festésű ablakot. Láttam nagyon korrekt árakat is, a mama pedig biztosan örülni fog majd bármelyiknek, csak legalább annyit szigeteljen, hogy télen is normális hőmérséklet legyen a szobában. Érdemes egyébként körbekérdezni lomisoknál is, ők köztudottan összeszednek mindent, annak idején én is vettem tőlük két bontott ablakot, amikor építkeztünk, szóval az sem rossz ötlet, de a legolcsóbb még mindig az, ha valami helyi bontáson vagy házépítésen érdeklődsz, az minden esetben olcsóbb lesz, mert az illetőknek valószínűleg már nem fog kelleni az ablak, így olcsón meg lehet velük egyezni.

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •