Eredmény: 1 - 3 (3) összesen

Téma: Ajtószigetelés házilag

 1. #1
  Junior Member
  Csatlakozott
  2012 március
  Összes hozzászólás
  29

  Ajtószigetelés házilag

  Milyen hasznos trükkök vagy praktikák léteznek arra - ha léteznek egyáltalán -, hogy egy ajtót otthoni körülmények között le lehessen szigetelni? Az én bejárati ajtóm eléggé oda van és szeretnék valami olyan módszert alkalmazni, ami hosszútávon is képes lenne megfogni a hideget, mert az előszoba a fűtés ellenére is rettenetesen hideg, ami sajnos áttelepül egy idő után a belső terekre is. A hagyományos megoldások itt gondolom nem jók, mert azért egy ajtót mégis többet nyitogatunk, mint egy ablakot. Van valakinek tippje ezzel kapcsolatban? Vagy inkább mindjárt szakembert hívjak? Úgy hallottam, hogy a gumiszigetelés a legjobb az ajtók esetében, de én annak tartósságáról nem hallottam túl sok jót, illetve ablakon használtam, de egyáltalán nem vált be...

 2. #2
  Member
  Csatlakozott
  2012 március
  Összes hozzászólás
  33
  Ha jól emlékszem valahol volt már ilyen, vagy legalábbis ehhez hasonló téma. De mivel én sem tudom pontosan merre is olvastam, így adhatok pár tanácsot. Ha nagyon odavan, akkor lehet, hogy érdemes lenne szigetelő gumit alkalmazni. Van már szilikonos, ami annyira nem megy gyorsan tönkre, mint a sima kaucsuk. A szivacsos öntapadós megoldást nem javaslom. Persze az ajtó anyaga sem mindegy szerintem. Fa esetén lehet elég lenne egy oldal lécezés. Műanyagra nem sok tippem van, a fentebb említetten kívül.

 3. #3
  Junior Member
  Csatlakozott
  2012 június
  Összes hozzászólás
  6
  Ide is csak azt a módszert tudom ajánlani, amit jómagam az ablakaim esetében alkalmaztam. A kulcsszó padlószőnyeg! A bejárati ajtóm olyan szinten megvetemedett az évek során, hogy nem csak a küszöb alatt, hanem kétoldalt is süvített be a huzat, ha kint nagyobb szél vagy hideg volt. A tarthatatlan állapotot úgy oldottam meg, hogy a tokot - ott, ahol éppen rácsukódik az ajtó - szépen bevontam padlószőnyeggel. Mivel sok helyen már brutálisan nagy vetemedés volt tapasztalható, ezért természetesen sok helyen nem volt elég az egy rétegnyi padlószőnyeg, itt kettőt, volt, ahol hármat vittem fel, egymásra ragasztva. Talán nem a legszebb és a legjobb megoldás, de a cél néha szentesíti az eszközt, három évvel ezelőtt csináltam meg - akárcsak az ablakaim esetében - és azóta a bejárati ajtóm olyan szuper szigeteléssel rendelkezik, hogy még újkorában sem volt ilyen jó. Most azon gondolkozom, hogy a szobaajtókat is megcsinálom ilyen módszerrel, mert a folyosónk fűtetlen, a szobákban viszont megy a fűtés így mindig a folyosó húzza ki a hideget. Kipróbálom és majd megírom a tapasztalataimat, ha érdekel valakit!

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •