Oldal: 2 / 2 ElsőElső 1 2
Eredmény: 11 - 13 (13) összesen

Téma: Általánosan a nyílászárókról

 1. #11
  Member
  Csatlakozott
  2012 május
  Összes hozzászólás
  32
  Ez tényleg nagyon jó ötlet volt, ezzel a témával találtam én is ide erre a fórumra, ahol végre lehet beszélgetni a nyílászárókkal kapcsolatban. Eddig ezt én maximum ismerősökkel tehettem meg, de ugyebár a "falusi legendák" gyakran félrevezetik az embert, főleg ha olyan dolgokról van szó, mint az ajtó és az ablak, ami nem olcsó mulatság, otthon javítani szinte lehetetlen, de mégis vannak olyan praktikák és olyan módszerek, amelyekkel legalább rendben lehet tartani azokat, így csak extrém esetekben szorulnak javításra. Szóval a lényeg, hogy jó, hogy van végre egy ilyen fórum, ahol az ember megoszthatja tapasztalatait másokkal, illetve ő maga is elolvashatja mások tapasztalatait a témában, hiszen mégiscsak előbb értem meg egy egyszerű honfitársam véleményét vagy tanácsát, mintha egy üveges szakemberrel beszélnék, aki lehet olyan szakszavakat alkalmaz, amiről még soha nem is hallottam. (Volt rá példa!)

  Idézet Mata eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Azért indítottam el ezt a témát, hogy nagy általánosságban tudjunk beszélni a nyílászárókról, olyan témákban, amelyeknek nincs külön topic készítve a fórumon belül. Ilyen például az ablakpucolási technikák. Például kinek-milyen szerek váltak be a múltban, mivel tisztítja ablakait - szivacs, újságpapír, szimpla rongy - és van-e valamilyen különösebb praktikája azzal kapcsolatban, hogy miképpen lehet hamar és tartósan tisztává varázsolni az ablakokat.

  Jómagam az egyik legtöbbet reklámozott ablaktisztítót használom - nevet nem merek írni, de C-vel kezdődik - és egy direkt erre rendszersített szivacsot használok a pucolásra, egy kicsit durvábbat, mint a mosdásra használt, de puhábbat, mint a mosogatószivacs. Ezzel viszem fel az ablakra tisztítószert, majd ezt követően alaposan megtisztítom, végül pedig száraz, sima ronggyal letörlöm az egészet tisztára. A tisztításkor körkörös mozdulatokat végzek, a szárazra törlés esetében azonban fentről-lefelé, egyenes vonalban tisztogatom az ablakot.

  Van valakinek jobb technikája vagy megoldása? Nagyanyám például még mindig a hagyományos, kis piros üvegben kapható szert és újságpapírt használ, elég durva.

 2. #12
  Member
  Csatlakozott
  2012 május
  Összes hozzászólás
  32
  Már hogyne volna a klasszikus ablaktisztító! A kis piros üveges a kék kis zárósapkával, a felejthetetlen illatával, a habzástalanságával és használhatatlanságával. Itthon az öregek mind a mai napig olyannal pucolják az ablakot, az összes kis boltban kapható még mindig, feleannyiba kerül, mint a televízióban reklámozott ablaktisztítók és természetesen nagyjából feleannyit is érnek, de mégis az a klasszikus, az a bevált, nem mellesleg az olcsó, így nekik csak és kizárólag az kell. Mivel az emberek többsége ma már multiban vásárol vagy külföldi importokkal dolgozó boltokban - piros P és kék L ugyebár -, ezért nem meglepő, hogy sajnos sokan már nem találkoznak a kis piros ablaktisztítóval, de a kis boltokban még mindig kapható, ebben biztos vagyok, mert éppen a napokban vettem az öregeknek.

  Én egyébként Ausztriában vásárolom az ablaktisztítót, mert egyrészt többnyire ugyanazok a márkák találhatók meg odakint, mint nálunk, de akár hiszitek, akár nem, az árában óriási különbség van, Ciffet és Cleant például lazán féláron vásárolok - nagyjából annyiért, mint itthon a kis pirosat -, habár ez nagy általánosságban minden termékre igaz már a sógoroknál sajnos.

  Idézet Laci78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Teljesen jó, hogy van ilyen téma. A kis piros üvegben lévő tisztító kapható még? Elég régen találkoztam már vele. Bár az is igaz, hogy naponta kerülnek újabbnál-újabb szerek a forgalomba. Mi nem fordítunk különösebb gondot az ilyen készítmények vásárlására, legtöbbször leemelünk valamit a polcról és kész. Bár azért vannak furcsa szerek, főleg a nagyon olcsó kategóriában.

 3. #13
  Member
  Csatlakozott
  2012 május
  Összes hozzászólás
  32
  Őszintén szólva még sosem hallottam erről a megoldásról, amit te is alkalmazol. Mivel nekem is festett fa ablakaim vannak és van is itthon autós vaxom, ezért hétvégén ki is fogom próbálni, kíváncsi vagyok, hogy valóban sikerül-e ilyen fényes hatást elérni, mint amit te is tapasztaltál. Egyébként nagyon nem érdekelne ez a praktika, de van három ablakom is, amit se redőny, se semmi nem véd kívülről és az eső folyamatosan telibe kapja őket. Talán mondanom sem kell, hogy friss festést követően egy-két zivatar után - főleg, amilyen bolond jégesős viharok vannak manapság -, alig fél év és kopik a festés és így tovább. Ezzel talán sikerül valamennyire megakadályoznom ezt a folyamatot, sőt, írtad, hogy vízlepergető hatása is van, ami az én esetemben ugyebár szintén nagyon fontos, szóval hétvégén neki is látok a nagy melónak, de előtte lefestem az ablakokat.

  Idézet Iván eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Érdekes topic de mivel valóban kár lenne minden ügyes bajos dolog miatt újat nyitni ezért úgy látom jó helyen járok. Én konkrétan csak a tisztítás miatt írok. Az üveget már nagyon régen clean-el tisztítom és nekem az vált be. A keretek festésének védelme érdekében magam találtam ki egy jó megoldást. Sok éve bevált és ezért gondoltam megosztom veletek. Szóval, ha el szeretnénk kerülni a festék elöregedését, akkor az autók fényezésénél használatos vax használatát javaslom. Havonta egyszer szoktam megcsinálni a keret és a tok felületén. Mivel úgy vettem észre, hogy kicsit mintha beszívódna a festék felső rétegébe és vízlepergető hatású. Ezen felül még szép fényes is lesz tőle a festék, ami különösen előnyös. Én az autósboltban található Turtle márkanevűt használom. Valaki más próbálkozik még rajtam kívül hasonló állagmegóvási technikával?

Oldal: 2 / 2 ElsőElső 1 2

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •