Eredmény: 1 - 8 (8) összesen

Téma: Erkély drótüveggel

 1. #1
  Junior Member
  Csatlakozott
  2011 július
  Tartózkodási hely
  Budapest
  Összes hozzászólás
  2

  Erkély drótüveggel

  A drótüveg (ilyen drótháló van benne) az biztonságinak minősül?

  Van egy erkélyünk aminek a korlátja ilyen drótos üveggel van szerelve. Csak hogy a "jó minőségű" üveg már össze vissza van törve benne. Valahogy arra gondoltam ki kellene cserélni. Szeretek itthon barkácsolni szóval arra gondoltam majd én kicserélem. Tudna nekem ebben valaki segíteni, hogy hogyan kezdjek neki?

 2. #2
  Junior Member
  Csatlakozott
  2011 február
  Összes hozzászólás
  11
  Kedves Gregor!

  Ezt a munkálatot inkább bízd szakembere!
  Vannak cégek akik direkt erkélyfelújításra szakosodtak, nézz körül a neten a google jó barátunk biztos találsz megfelelő szakembert.

 3. #3
  Junior Member
  Csatlakozott
  2012 február
  Összes hozzászólás
  28
  Kedves Gregor!
  Szerintem is inkább szakemberre kellene bíznod, mert ez tényleg egy speciális üveg. Ráadásul, ha biztonsági üvegnek van minősítve, és saját magad nyúlsz hozzá, nehogy a biztosító is beintsen, ha mégis valami baj lenne. Egyébként érdemes megnézni, hogy ezt a fajta üvegcserét a biztosító fedezi-e?

 4. #4
  Member
  Csatlakozott
  2012 március
  Összes hozzászólás
  33
  Én is javasolnám a szakemberrel történő javíttatást. Egyrészt valóban kényesebb téma mint egy normál üveg behelyezése, másrészt pont azért biztonsági mert bizonyos feltételeknek meg kell feleljen. Gyakorlatilag ha magam végzem a cserét, akkor nem tudom majd olyan minőségben elkészíteni mint egy szakember. Be lehet illeszteni a keretbe, de ha mondjuk kiesik az utcára mert nem szakszerűen lett betéve akkor kínos lesz a biztosítónál megmagyarázni. Egyébként pedig nem is olyan egyszerű az ilyen dróthálós üveget méretre vágni. Legalábbis otthon házilag a megfelelő eszközök nélkül szinte megoldhatatlan. Ide már nem elég egy üvegvágó. Tehát mindenképp üvegessel kell kivágatni az adott méretre. A beépítést pedig rá kell bízni szakemberre, ha pedig valami gond van vele, akkor ott a papír arról hogy ki tette be.
  Utoljára módosítva: Piktor által : 2012 márc. 26. 12:35

 5. #5
  Member
  Csatlakozott
  2012 március
  Összes hozzászólás
  32
  Mivel hasonló problémával kerültem én is szembe és nem szerettem volna külön témát nyitni ezért megkérdezném itt.

  Szintén ilyen dróthálós üvegem van a tetőtéri erkélyajtónál. Sikeresen becsapódott és összetörött benne az üveg, de nem esett ki csak bepókhálósodott. Itt nálam mivel nincs biztosítva a ház és ez nem kifejezetten biztonsági célokat szolgál, ezért szeretném én kicserélni. Viszont még nem jutottam el odáig hogy kiszedjem. Ha már kinn van és be akarom tenni az újat, akkor kell hozzá valami speciális szerszám? Magát az üvegtáblát üvegesnél akarom kivágatni, tehát azzal nincs gond. Olyan veszély sincsen, hogy esetleg ha kiesne valami csoda folytán, akkor veszélyes lenne mivel legrosszabb esetben is csak az erkélyterasz padlózatára tud esni. Maga az erkély pedig külön korláttal van ellátva. Nem tudom ki mennyire ismeri ezt az üveget, de sötét sárga színű és teljes felületében háló van.
  Beépítésnél a dróthálóval kell valamit kezdeni a szélén? Mármint úgy értem, hogy a kerethez kell-e külön rögzíteni? Vagy ugyanaz az eljárás mintha normál üveg lenne és csak beteszem rögzítem és gittelek.

 6. #6
  Junior Member
  Csatlakozott
  2012 március
  Tartózkodási hely
  Dunaharaszti
  Összes hozzászólás
  23
  Nyugodtan járj el pontosan ugyanúgy, ahogyan egy normál üveget helyeznél be. Nálunk is volt ez a fajta sárga üveg. Én is azt hittem, hogy a drót be van kötve valahogyan a keretbe, de nincsen. Eléggé megtévesztő, de valóban nincs odarögzítve különösebben. Mi úgy cseréltük, hogy kiszedtük a gittet és azokat a háromszög alakú kis tartólemezkéket amelyek a gitt alatt voltak. Az üveget persze üvegessel vágattuk ki és ő korrekten kivágta. A szélén a drót is teljesen egy szintbe lett vágva az üveggel. Tehát attól sem kell tartani, hogy esetleg beakad vagy valami. Lehet, hogy a komoly szakik valahogyan belebuherálják a keretbe a szálakat, de nálunk ilyen nem volt. Mivel írtad, hogy nem biztonsági céllal készült így mertem ajánlani ezt a megoldást.

  Egyébként, ha már cseréled, akkor lehet érdemes lenne tükröset betenni. Jobban is néz ki mint a hagyományos sárga. A tükröződő felületen pedig nem látszik annyira a rácsos drótszerkezet. Ez persze csak ajánlás. Mindenesetre sok sikert a javításhoz.

 7. #7
  Member
  Csatlakozott
  2012 március
  Összes hozzászólás
  32
  Köszönöm a választ. Ma sikeresen be is került a helyére. Semmi probléma nem volt vele. Kivágta a szaki és teljesen jó lett. Az üveg ugyanolyan lett. Már bizonyított és nekem konkrétan megfelel ez a sárga típus. Majd ha egyszer csere lesz újra, akkor megnézzük azt a tükröset. Ami a behelyezést illeti, bárki nyugodtan meg tudja csinálni otthon. Nekem összesen fél óra leforgása alatt sikerült a művelet. Gitteléssel mindennel együtt. Tehát gyerekjáték, nem is értem mit problémáztam rajta.

 8. #8
  Member
  Csatlakozott
  2012 május
  Összes hozzászólás
  32
  Gregor! Szerintem egyáltalán nem szükséges szakemberhez fordulnod, ha életedben sikerült már beütnöd legalább egyetlen szöget és behajtanod minimum egy csavart, egy üveg kicserélése - ha legalábbis méretre van vágva -, akkor maximum egy fél órás művelet, mint ahogyan azt Laci78 is elmondta. Nem kell mindennel rögtön szakemberhez fordulni, az csak a drága pénzeket fogja elkérni többnyire, de végeredményben ezt te magad is könnyen meg tudod csinálni, főleg, ha az erkélyajtó fakeretes és gitt tartja a helyén az üveget. Elvileg semmiféle speciális szerszám nem kell hozzá, kézügyesség viszont igen, hiszen ahogyan magad is megtapasztaltad, még a biztonsági üveg is elég törékeny, az üvegezés közben pedig dolgozni kell azért kalapáccsal és egyebekkel is. Csak címszavakban leírom mit kell tenned, de bővebben is megtudhatsz a dologról mindent, ha felkeresed a direkt erre fenntartott topicot. Szóval erkélyajtó le, gitt vagy ami az üveget tartja a helyén ki - elég csak az egyik felén, üveg kiemel, kitördel, ami jól esik, majd új üveg be, és a bontott feléről vissza a gittet vagy a tartóanyagot - pl. kisléc vagy szilikon, a lényegen nem változtat. Ez maximum egy óra, ha nagyon lassan, nagyon körültekintően csinálod, egy üveges pedig üveggel együtt szerintem egy ötvenestől úgy megszabadítana érte, mint a huzat.

A téma címkéi

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •