Nyílászáró fórum FAQ

Itt Gyakran Ismételt Kérdéseket és azokra válaszokat találsz a fórum működéséről. Használd a linkeket vagy a keresés dobozt a lap alján hogy megtaláld amit keresel.

Fórum Gy.I.K.

A leggyakrabban feltett kérdéseket és ezek válaszait gyűjtöttük itt össze a fórum használatáról. A lenti linkekre kattintva vagy a keresőt használva találhatóak a válaszok.

vBulletin CMS

The vBulletin CMS allows you and your users to create, edit and publish articles directly to your site. It combines a simple to use content manager with a unique organizational system that lets you control the smallest detail of the site from the number of sections, to the overall layout, to the placement of widgets and displays on each page.

Szabályzat

Fórum szabályzat

A Fórumot bárki ellenszolgáltatás nélkül használhatja. A Fórumon elérhető adatok nem használhatók sem közvetlenül sem közvetve kereskedelmi tevékenység folytatására.

A Fórum a 2001.évi CVIII. Törvény (EKT) rendelkezése szerint jár el.

A Fórumot az Adminisztrátorok és Moderátorok vezetik. A moderátorok jogosultak egyes hozzászólások és/vagy témák és/vagy felhasználók törlésére a következő esetekben:

Alpári, agresszív és fenyegető hangnemben íródott hozzászólások.
Nem elfogadható stílusban eszközölt hozzászólások, amelyekből hiányzik a minimálisan megkövetelhető jó modor. A szerkesztéssel, a moderálással, a szerkesztőkkel vagy a moderátorokkal foglalkozó bejegyzések. Bárki valós, személyes adatának (pl. név, munkahely, lakhely, beosztás, stb.) engedély nélküli közzététele. Pornográf tartalom, kiskorúak meztelen képei, valamint a jó ízlést sértő képek, szövegek; vallásokkal, kisebbségekkel kapcsolatos megjegyzések; tiltott jelképek, nemzetek nemzeti jelképeinek szidalmazása, gyalázása; kegyeletsértés, gyűlöletkeltés, valamint az ilyen témájú weboldalakra mutató linkek. Politikával, pártokkal, politikusokkal és az ezekhez kapcsolódó nézetekkel, irányvonalakkal kapcsolatos bármilyen megnyilvánulás, különös tekintettel a szélsőséges politikai nézetekre. Ha valaki történelmi személyek, jelenkori közéleti szereplők nevét vagy egyéb, jogokkal védett neveket, elnevezéseket illetéktelenül használ azonosítóként (becenév, nick). Mp3, w@rez, moviez, g@mez oldalak linkjei, vagy direkt ilyen letöltési lehetőségre mutató hivatkozások. Ezekben az esetekben a moderátorok jogosultak fellépni a fent felsorolt viselkedések ellen. A Tulajdonosok nem vállalnak felelősséget a moderálás elégtelenségéből adódó károkért vagy kellemetlenségekért.

Amennyiben Fórumon jogsértő viselkedéssel találkozik kérjük jelezze ezt a Hibabejelentések, javaslatok pont alatt. Az EKT rendelkezése szerint a moderátor a panasznak eleget tesz, amennyiben a panasznak van alapja és nem tűnik visszaélésnek.

A Fórumok használatával kapcsolatos kockázatot és felelősséget Ön viseli, ide értve a olyan káros tartalmak közzétételét, mint vírusok, férgek, az Ön számítógépében okozott károk, veszteségek kockázata, továbbá az Önnél és a másoknál okozott kárt is.

Képek és smiley-k használata: a Fórum rendezett kinézete érdekében a hozzászólásokban és aláírásokban képek és grimaszok (smiley-k) csak nagyon korlátozott mértékben használhatóak. Az ilyen képi eszközöktől túlzsúfolt aláírások és hozzászólások szerkesztésre, indokolt esetben törlésre kerülnek.

Offtopik megnyilvánulások: törlésre, áthelyezésre kerülnek azok a hozzászólások, amelyek nem kapcsolódnak témájukban szorosan az adott topikhoz vagy fórumrészhez.

Floodolás: floodolásnak számít ugyanazon hozzászólások ismétlése (hozzászólásszám növelés céljából), indokolatlanul hosszú hozzászólás, máshonnan, vagy a fórumból bemásolt hosszú tartalom.

Nem látható csatolások kezelése: a korábbi témák csatolásai sok helyen már nem látszanak, mert a fórum üzemeltetése során törlődtek.

Második (többszörös) regisztráció: a fórumon egy felhasználó számára egy regisztráció (nicknév) engedélyezett. Az Adminisztrátorok és Moderátorok figyelemmel kísérik a regisztrációkat, a többször regisztrálókat kitiltják és regisztrációjukat törlik.

Logok és aláírások: tilos az aláírásokban, és a logokban politikai, vallási jelképek, 18+ képek, szövegek és minden egyéb, a szabályzatban leírt tartalom megjelentetése. Kerülendő továbbá nagyméretű képek, bannerek, élénk, a fórum színeitől elütő és aránytalanul nagy aláírások használata.

Amennyiben Ön nem fogadja el az alábbi feltételeket, Ön nem jogosult a Fórum használatára. Amennyiben a Tulajdonosok bármit módosítanak a feltételeken, azt rövid tájékoztatásban a Fórum oldalán kötelesek közzétenni. A módosítást követően, a Fórum használata a használati feltételek módosításának elfogadását jelenti. Ha a módosítás után Ön nem rendeltetésszerűen használtja a Fórumot, felfüggesztjük hozzáférését és az Ön által közölt üzenetek tartalmát értesítés nélkül kitöröljük a Fórumról. A Tulajdonosok fenntartják a jogot a Fórum megszüntetésére.

Annak ellenére hogy a fórum adminisztrátorai és moderátorai mindent megtesznek, hogy kifogásolható üzenetek ne jelenjenek meg, minden üzenet felügyelete lehetetlen. Az összes üzenet tartalmáért annak szerzője felelős, és nem a Nyílászáró fórum üzemeltetői. Az üzemeltetők nem vonhatóak felelősségre bármely üzenet tartalmáért. Ezen szabályok egyetértésével szavatolod, hogy nem fogsz üzeneteket küldeni amelyek obszcének, vulgárisak, szexuális jellegűek, gyűlölködőek, fenyegetőek, vagy bármi módon törvénybe ütközőek. A Nyílászáró fórum tulajdonosai fenntartják maguknak a jogot, hogy bármilyen témát eltávolítsanak, módosítsanak, mozgassanak vagy lezárjanak mindenfajta indoklás nélkül.

Blog Gy.I.K.

A bloggal saját személyes területre tehetsz szert a fórumon. Attól függően, hogy az adminisztrátor milyen beállításokat engedélyez létrehozhatsz új bejegyzéseket és beállíthatod, hogy kik láthatják azokat.

Gy.I.K keresése

Válaszd ezt az opciót ha a GYIK elemek szövegében és címében is szeretnél keresni.

Válaszd ki hogy a keresésed hogyan szeretnéd értelmezni. A 'Bármelyik szó' a legtöbb, de a valószínűleg a legkevésbé pontos találatokat fog eredményezni, míg a 'Teljes kifejezés' csak azokat adja vissza amelyek pontosan tartalmazzák amit keresel.