Eredmény: 1 - 5 (5) összesen

Téma: Ablakos újságok?

 1. #1
  Junior Member
  Csatlakozott
  2012 március
  Összes hozzászólás
  19

  Ablakos újságok?

  Egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e manapság a piacon olyan folyóirat, amelyben ha nem is direkt az ablakokkal és egyéb nyílászárókkal foglalkoznak, de aktívan említést tesznek bennük ezekről a témákról is. Mondjuk valamilyen lakberendezési újságra, heti vagy havilapra gondoltam, amelyekben találhatnék mondjuk olyan cikkeket és cikksorozatokat, amelyek műanyag nyílászárók karbantartásáról szólnak, mert ez a téma speciel eléggé foglalkoztat és szeretném bővíteni vele kapcsolatban az ismereteimet. Nem baj, ha a lapban van szó barkácsolásról is, mert ha vidékre látogatok szüleimhez, akkor édesapámmal mindig előkerül a szerszámos láda is, így végre én is tudnék neki valami hasznos tanácsokat vagy tippeket adni. Szóval van ilyen folyóirat jelenleg Magyarországon? Fontos, hogy nyomtatott sajtó legyen, mert gépen nem szeretek olvasni!

 2. #2
  Adminisztrátor
  Csatlakozott
  2011 február
  Tartózkodási hely
  Budapest, Hungary, Hungary
  Összes hozzászólás
  35
  Blog bejegyzések
  5
  A spektrum kiadó: Ajtó-ablak-kapu címmel jelntet meg egy folyóiratot, ha jól tudom negyedévente. Valamint van a nyílászáró évköny című kiadványuk.

 3. #3
  Member
  Csatlakozott
  2012 március
  Tartózkodási hely
  Budapest
  Összes hozzászólás
  34
  Jómagam is a fentebb említett kiadó újságát tudom ajánlani. Amit hozzáfűznék az csupán annyi, hogy nem csak a hivatásosoknak szól. Tehát aki érdeklődik az ilyen irányú témákban annak mindenképp ajánlott. Rengeteg újdonság van leírva és nem csak a címben szereplő témakörben. Olvashatunk szigetelésről, üvegezésről és még sorolhatnám. Természetesen helyet kapnak az új energetikai szabályozásra vonatkozó írások és a felújítás témaköre is nagyon jól sikerült. Előnyösnek mondható, hogy ha netán nem kapjuk meg az újságosstandnál, akkor már lehetőség van az interneten történő vásárlásra is. Ajánlom mindenkinek.

 4. #4
  Member
  Csatlakozott
  2012 május
  Összes hozzászólás
  32
  Én is az Ajtó-ablak-kaput akartam javasolni nagy hirtelen, ami nagyon könnyed nyelvezettel és eléggé konyhanyelven, de azért természetesen maximálisan szakszerűen írja le. Volt még egy barkácsmagazin, valami Ötletmozaik vagy valami ilyesmi volt a címe, nem tudom már pontosan, azt egy ideig vettem, na abban is nagyon sokszor voltak ajtókkal, ablakokkal és nagy általánosságban a nyílászárókkal kapcsolatos kiváló cikkek, tippek, trükkök, praktikák, szóval ha érdekel a barkácsolás is, akkor érdemes lehet arra is beruházni, úgy emlékszem havilap volt, de ebben nem vagyok biztos, ahogyan abban sem, hogy létezik-e még. Az internet korában amúgy jobban jársz, ha inkább valamelyik keresőt használod ahhoz, hogy gyarapítsd az ismereteidet. Annyi jó honlap van, amelyik nyílászárókkal foglalkozik, habár szerintem a legjobb akkor is ez a fórum, mert itt szakemberek mellett valódi, bejáratott és használható tapasztalatokat kapsz, ami minden újságnál többet ér.

 5. #5
  Member
  Csatlakozott
  2012 május
  Összes hozzászólás
  32
  Megtaláltam a régi magazinjaimat és igen, Ötletmozaik volt a címe, az internet szerint még mindig létezik. Anno szinte mindegyik számban volt valami ablakokkal kapcsolatos cikk vagy értekezés, szóval aki ilyesmit keres, érdemes megismerkednie ezzel a lappal.

A téma címkéi

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •