Eredmény: 1 - 2 (2) összesen

Téma: Hangszigetelt üveg, de hogyan és mennyiért?

 1. #1
  Member
  Csatlakozott
  2012 május
  Összes hozzászólás
  32

  Hangszigetelt üveg, de hogyan és mennyiért?

  Kedves mindenki! Szeretném a hangszigetelésben tapasztalt emberek segítségét kérni a témában, ugyanis szeretném a gyerekszobákon hangszigetelt ablakokra cserélni a mostani normál ablakokat, köszönhetően kedves szomszédainknak. Igazából olyannyira analfabéta vagyok a témában, hogy szeretném ebben tapasztaltabbak tanácsát kérni! Az első és legfontosabb számomra a mennyiért és a hogyan kérdése! A mennyiért esetében az, hogy - két szimpla ablakról lenne szó - ki lehetne hozni a végösszeget nagyjából 100 ezer forint körüli összegből? A hogyan kérdéssel kapcsolatban pedig elsősorban az érdekelne, hogy a jelenlegi tokok és ablakkeretek megfelelnek a hangszigetelt üvegeknek? Per pillanat egyszerű dupla szárnyú, fából készült ablakaink vannak, abba szeretnénk hangszigeteltet, de félek, hogy tokot és mindent cserélni kell, mert azt tudom - az irodában is ilyen van -, hogy a műanyag ablak lényegesen jobban megszűri a hangot. Tud ezzel kapcsolatban valaki információkkal szolgálni? Leginkább az ár kérdése lenne a fontos, addig nem akarom ugyanis a szakembert zargatni.

  A másik fontos kérdés még, hogy mennyire hatékonyak ezek a hangszigetelt üvegek? Például egy a szobától 40-50 méterre zúgó motorfűrészt hangot képes kiszűrni? És az mennyire baj, hogy tetőtérről van szó? Ugye a tetőn könnyebben átjut a hang, mint a téglafalakon, vagy tévednék? Ha valakinek van erről bármiféle tapasztalata - nagyon örülnék, ha személyes tapasztalat volna - akkor kérem ossza meg velem. Köszönöm!

 2. #2
  Junior Member
  Csatlakozott
  2012 május
  Összes hozzászólás
  10
  Sajnos nem tudok minden egyes kérdésedre válaszolni, de a legtöbbre megpróbálok. Nos, arra akár mérget is vehetsz, hogy amennyiben most hagyományos ablakaid vannak és azt szeretnéd hangszigeteltre cserélni, akkor nem elég csak az üveget átrakatni, hiszen a hangszigetelt ablakok esetében legalább olyan nagy szerepet játszik a tok, mint az üveg maga. Magyarán ne is álmodj arról, hogy megúszod csak üvegcserével, az bizony bontással és falazással járó művelet, ha hangszigetelt ablakot szeretnénk magunknak. Az ár az ugyanolyan sokféle, mint minden más termék esetében, de akárcsak nagy általánosságban, úgy a hangszigetelt üveg esetében is általános igazság, hogy a drágább a jobb. Ezt tapasztalatból mondom, építettünk már be néhány hangszigetelt ablakot a múltban. Egy biztos, a fakerettől búcsút vehetsz, fakeretes hangszigetelt ablakot ugyanis még nem láttam, csak és kizárólag műanyag tokosat, amelyek igencsak vastagok, tehát búcsút inthetsz esetlegesen a párkányodtól is, ha olyan felépítményű az ablakrés. Hogy mennyire hatékony a hangszigetelt üveg? Ezt leginkább szintén az ár határozza meg, de a ház fekvése és kora is befolyásoló tényező lehet. Többféle kategória van az olcsótól a megfizethetetlenig, amivel nem csak minőségi emelkedés jár, hanem természetesen a hangszigetelés minősége is. Ha viszont rám hallgatsz, tetőtérbe ne rakass hangszigetelt ablakot, mert a tető nem téglából van, így mindenképpen át fogja engedni a hangot, ebben maximálisan biztos vagyok.

A téma címkéi

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •