Eredmény: 1 - 5 (5) összesen

Téma: Mi a legjobb hőszigetelő?

 1. #1
  Junior Member
  Csatlakozott
  2012 március
  Összes hozzászólás
  29

  Mi a legjobb hőszigetelő?

  A véleményeteket szeretném kikérni! Szeretnék szigetelést cserélni lakásom tetőterében, a tető és a burkolat közötti részben. Jelenleg az oldalakon üveggyapot van, a felső részeken pedig lószőrmatracok, amelyek jó szolgálatot tesznek, nem mellesleg pedig tűzvédelmi szempontból sem utolsók, de az üveggyapottal nem vagyok megelégedve. Emlékeim szerint hungarocell és kátránypapír is van egy rétegben rögtön a burkolat mögött, de az érdekelne engem leginkább, hogy van-e valami olyan - régi vagy új anyag - ami a téglafalakhoz hasonló, szilárd szigeteléssel bír, árban elfogadható és fel lehet használni ehhez, mert télen általában hideg, nyáron pedig rendkívül meleg van a tetőtérben, ami kezd egyre elviselhetetlenebbé válni, ahogy gondolom öregszik az üveggyapot vagy nem tudom. A különbséget az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre inkább észreveszem, arról nem is beszélve, hogy az alsó szinthez képest lényeges különbségek tapasztalhatók télen és nyáron is. Van esetleg valakinek bármiféle ötlete azzal kapcsolatban, hogy mivel lehetne felváltanom az üveggyapotot? Vagy elég csak szimplán lecserélnem a meglévőt? Meg kell ahhoz bontani a tetőt?

 2. #2
  Member
  Csatlakozott
  2012 március
  Összes hozzászólás
  32
  Bár érdemben nem tudok hozzászólni, szerintem ha ilyen szigetelés van kiépítve az elvben jó kellene hogy legyen. A régi házamnál csak üveggyapot volt és valamilyen habszerű lemezek, nem jut eszembe a neve, de kinézetre úgy nézett ki mintha valami sűrű habot öntöttek volna lemeztábla formába. Így a kettő tökéletesen ellátta a feladatát. Ami viszont biztos. A tetőt szerintem semmiképp sem kell megbontani. Esetleg érdemes lenne megnézni, hogy mindenhol elég vastagon van-e a szigetelőanyag, vannak-e légrések stb. Amúgy megkérdezem egy tetőfedő ismerősömet, hátha jobb tanácsa lenne.

 3. #3
  Junior Member
  Csatlakozott
  2012 március
  Összes hozzászólás
  24
  Ha ilyen problémád van Gery, akkor az csak annak köszönhető, hogy annak idején kispórolták a szigetelést. Az üveggyapot ugyanis elviekben nem tud elöregedni, tehát ameddig te élsz, addig biztosan jó szolgálatot fog tenni, legalább jó szolgálatot kellene tennie. Amire én egyből gondoltam a problémád olvasása közben az a következő volt: Az üveggyapotot ugyebár ilyen tekercs formájában lehet kapni, aminek maximum a hosszát tudod te magad méretre vágni. Nos, előfordulhatott az, hogy a gerendák közötti távolság nem akkora, mint amekkora az üveggyapot szélessége volt. Ez lehet csak egy centi, de lehet akár öt is, utóbbi –extrém esetben – már igen komoly szigetelési probléma merülhet fel a lakásban. Sőt, az sem kizárt, hogy akik szigetelték a tetőt, azok utólag gyömöszölték bele a résekbe a gyapotot, ami így nem biztos, hogy leér a tető aljáig. Ebben az esetben szintén komoly légrések maradhatnak és komolyan észre lehet venni a rendes szigetelés hiányát, főleg a szeles időben. Szóval szerintem nem kell újraszigetelni a tetőteret, én a helyedben felmennék a padlásrészbe, majd onnan – dróttal vagy valami teleszkópos tárggyal, akár tükörrel – ellenőrizném, hogy mindenhol tökéletesen el lett-e dolgozva a szigetelés. Szerintem ott lesz a kutya elásva!

 4. #4
  Member
  Csatlakozott
  2012 március
  Összes hozzászólás
  33
  Szerintem is előfordulhat, hogy nem megfelelően lett felrakva az üveggyapot. Bár nem szeretném becsmérelni a beépítő munkáját, de sajnos néha előfordul. A gyorsan és kapkodva csinált munkának lehet ilyen következménye. Ha van rá mód illetve lehetőség, akkor én inkább megkérnék egy szakembert a hiba okának felderítésére. Egyrészt neki megvannak a megfelelő eszközei. Másrészt ha nagy a baj, akkor szakszerűen tudná orvosolni a problémát. Olcsóbb megoldás, mint újraszigetelni az egészet. Ha az üveggyapot a ludas, akkor én sem tartom valószínűnek, hogy elporladt vagy bármi baja lenne.

 5. #5
  Junior Member
  Csatlakozott
  2012 június
  Összes hozzászólás
  7
  Mi a legjobb hőszigetelő? Ez nem is lehet kérdés, az üveggyapot. Ma már van mindenféle ultraspeciális anyagból készült hőszigetelés, olyan is, amilyent csak a NASA használ és megfizethetetlen, de amennyiben olcsó és valóban hasznos hőszigetelést akarunk otthonra - igazából bárhová - akkor érdemes az üveggyapotot választani, nem hibázhatunk vele. Ugyan van egy általános rossz híre az anyagnak, mert elég egészségtelenek a kis szöszmöszök, amik hullanak belőle, de csak addig hullanak belőle ezek a kis gyapotdarabok - amelyek egyébként csak belélegezve okozhatnak gondot, szóval egy maszkkal ki lehet védeni -, ameddig a helyükre nem kerülnek, ha nem mozgatjuk őket, nincs ilyen gond. Sőt, ez csak a régi, sárga üveggyapotra igaz, manapság van már fehér színű is, ami jóval sűrűbb, vékonyabb és nem is szúr, ha hozzáérünk, szóval lényegesen könnyebb vele dolgozni. Ha jól emlékszem a sárgához képest egy kicsivel drágább, de a kényelem ennyit szerintem bőven megér vagy nem? Szigetelőtulajdonságban pedig ugyanolyan jó, nálunk is az van, nincs is rá panaszom egy szál se. Ha hőszigetelés, akkor nem is lehet más: üveggyapot + hungarocell párosítása. Ennél még a betonfal sem jobb, hidd el nekem.

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •