Eredmény: 1 - 2 (2) összesen

Téma: Milyen redőnyt vegyek?

 1. #1
  Junior Member
  Csatlakozott
  2012 június
  Összes hozzászólás
  6

  Milyen redőnyt vegyek?

  Lakásfelújítás előtt állunk és kedvesemmel úgy határoztunk, hogy régi építésű - azért nem olyan régi, tipikus hetvenes évekbeli, szocialista kocka lakás - házunkon lecseréljük a negyven éves fa redőnyöket, mert már csak a gond van velük. Ahogy megfogant az ötlet, párommal azonnal elkezdtünk nézelődni a redőnyök között, megnéztük a kínálatot, de az a helyzet, hogy olyan szinten túlkínálat van és olyan sokféle változatú redőny létezik, hogy teljesen elbizonytalanodtunk ezzel kapcsolatban. Eddig még csak webáruházakban nézelődtünk, de ott olyan meglepő dolgokat tapasztaltunk, minthogy ugyanazon márka, kép szerint elvileg funkció szerint is ugyanaz, 30 ezer forinttal drágább az egyik helyen, mint a másikon. Az is eléggé elbizonytalanított minket, hogy olyan szintű árrés figyelhető meg a funkciójuk szerint teljesen ugyanolyannak tűnő rolók között, hogy az már egyszerűen hihetetlennek nevezhető. Egyes típusok között akár 100 ezer forintos különbséget is tapasztaltunk, holott ránézésre teljesen ugyanolyannak tűnt mindegyik. Na, most, ha van olyan a fórumon, aki kicsit jobban ért a redőnyökhöz, az legyen olyan kedves és igazítson útba minket, mert az a helyzet, hogy nem nagyon értjük mi miért ennyi, illetőleg, hogy milyen fajták léteznek.

  Nincs túl sok pénzünk a felújításra, így a redőny esetében az első és legfontosabb dolog az ár lenne! Nem kell, hogy a legolcsóbb legyen, de azt sem akarjuk, hogy rosszat kapjunk a pénzünkért, tehát valami arany-középút, vagy a legjobb ár-érték arányú termékre lenne szükségünk, biztosan van ilyen. Hogy milyen funkcióval rendelkezzen? Igazából nem lényeg, az sem, hogy fa vagy műanyag, ami fontos az áron kívül, hogy könnyen lehessen leengedni és felhúzni, ne engedje át a napfényt - nyilván - és valamennyit azért szigeteljen is, télen ugyanis nem árt, ha egy kis plusz szigetelést is nyújt a redőnyünk.

  Továbbá egy gyors kérdés még így a végére és befejeztem. Szóval, hallottam olyanról, hogy ma már vannak nem manuális, tehát kézzel, hanem egy kis elektromos motorral működtethető redőnyök, amiket gombnyomásra lehet működtetni. Vagyis nem csak hallottam, láttam is és elég drágácskák. Van velük kapcsolatban valakinek valamilyen tapasztalata? Megérik a pénzüket? Nem nagyon hibásodnak meg?

 2. #2
  Junior Member
  Csatlakozott
  2012 május
  Összes hozzászólás
  4
  Azért tűnt ránézésre azonosnak, mert ránézésre nem lehet könnyen megkülönböztetni egy aluredőnyt egy műanyagtól. Műanyag redőnyből olyat kell választani, amelyik fényzáró anyagból van. A legpraktikusabb a fehér színű, mert az nem fakul.
  Az aulmínium redőnyt érdemes motorizálni. Lehet távirányítósat és fali kapcsolósat is találni. Általában 5 év garancia van a motorokra, de van amelyikre csak 1.

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •