Oldal: 3 / 3 ElsőElső 1 2 3
Eredmény: 21 - 26 (26) összesen

Téma: Mi a legjobb hangszigetelő?

 1. #21
  Junior Member
  Csatlakozott
  2012 február
  Összes hozzászólás
  29
  Hol keresgéljek? Tudnál valami címet adni?

 2. #22
  Junior Member
  Csatlakozott
  2012 február
  Összes hozzászólás
  24
  Azt már nem tudom, hol olvastam. Azt szoktam mondani a gyerekeimnek, és persze magamnak is, hogy a google a legjobb barátom, tehát ott keresgélhetsz. Az árlista összeállítására nem vállalkozom. Az már nekem is nehézkes, lévén, hogy nem vagyok szigetelőmester, nem ismerem az igényeidet, a méreteket, hova, mit, mikor kérdésekre a választ.

 3. #23
  Junior Member
  Csatlakozott
  2012 február
  Összes hozzászólás
  29
  Így is jó, köszönöm. Nem is használnám ki a jószándékodat ilyen kéréssel.

 4. #24
  Junior Member
  Csatlakozott
  2012 március
  Összes hozzászólás
  29
  Mi annak idején a próbaterem leszigetelésére – ahol erőteljes hangerőn játszottunk – hungarocellt használtunk hangszigetelésként. Táblás kiszerelésbe tudtuk megvásárolni, nem volt túl vészes áron, a felszerelése sem volt túl nehéz és két rétegben használva olyan tökéletes hangszigetelést értünk el vele, hogy az valami hihetetlen. Nem végeztünk méréseket vagy számításokat, de a terem előtt alig lehetett hallani azt, amit korábban teljesen tisztán. Hogy mennyire jó hőszigetelő a hungarocell, arról sajnos nem tudok nyilatkozni, mert volt fűtés a próbateremben, hogy a hangszerek ne sérüljenek a hidegtől, de összességében úgy gondolom, hogy nem lehetett annyira rossz, mert mindig jó idő volt bent, szóval én erőteljesen ajánlanám ezt a megoldást is hangszigetelés esetén. Az üveggyapotról nincs túl sok tapasztalatom, csak annyi, hogy az van a tetőtérben és szerintem sem hangfogás, sem hőfogás tekintetében nem túl kiemelkedő, ha pedig az ember belenyúl vagy beleesik, akkor órákig vakarózik tőle, mert csíp. Az üveggyapotot úgy tudom, hogy inkább hőszigetelésre használják jobban, azzal van kívülről bevonva a kazánom, érdekes módon a kazán bár tűzforró, a gyapot mindig hideg marad. Ez jelenthet valamit, de a hangszigetelése szerintem nem túl jó.

 5. #25
  Member
  Csatlakozott
  2012 március
  Összes hozzászólás
  29
  Uraim, egy kis segítség jól jönne. Üveggyapot ügyben. Gondoltam jön a jó idő ezért meg kéne csinálni a tetőtér szigetelést. Viszont az a kérdésem, hogy milyen üveggyapot a fehér színű? Ugyanis a sárgát ismerem, dolgoztam vele régebben. Ott nagyon kellett vigyázni a szájmaszk meg a kesztyű használatára. De ez a fehér nem tűnik olyan szálasnak és azt mondták nem porzik, nem szúr. Ezért gondoltam rá. Hátha jobb lenne. De nem igazán kaptam tanácsot idáig sehol. A bolt ahol néztem korrekt, de nem tudtak konkrétumot mondani, hogy melyik a jobb, csak annyit, hogy a fehér drágább de egyszerűbb dolgozni vele. Nem az ár lenne a döntő, hanem a minőség, ezért érdeklődöm.

 6. #26
  Junior Member
  Csatlakozott
  2012 május
  Összes hozzászólás
  10
  Én dolgoztam mindkettővel és igazat kell adnom a boltnak, a fehérrel valóban könnyebb dolgozni, nem csíp, nem szúr, nem hullik belőle semmi. Hogy melyik a jobb szigetelőanyag, arra viszont csak tippelni tudok. A fehér szerintem - fogásra és ránézésre is - teljesen másféle volt, mint a sárga üveggyapot, de minta nem lettek volna olyan durva szálai, tehát sokkal tömöttebbnek is tűnt. Na most ugye általános butaság, hogy a tömött anyag az jobb, de szerintem ez nincs így, mert kevesebb levegő tud megragadni benne, ellenben a sárga üveggyapottal, ami jóval vaskosabb, összetételét tekintve szellősebb, magyarán alkalmas több levegő megfogására, ezáltal pedig megkötésére, a hő megtartására is. Nálunk is sárga üveggyapot van, amikor építkeztünk még nem volt fehér - de legalábbis nem tudtunk róla -, a szigetelésünkkel eddig nem is volt probléma, szóval sajnos részben ellenérvek nélkül, de azt tudom tanácsolni neked, hogy inkább a sárgát válaszd, mert az már sokaknak, köztük nekem is bevált, a járt utat pedig a járatlanért ugye...

Oldal: 3 / 3 ElsőElső 1 2 3

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •